Mw. Mr. M. Stam

Mr. Marieloes Stam - Kalbfleisch Advocaten Haarlem

Contactgegevens
Mw. Mr. M. Stam
Tel: 023-5325177
E-mail:mstam@kalbfleisch.nl

Werkgebieden

  • (Jeugd) Strafrecht
  • Slachtofferrecht/letselschade
  • Bestuursrecht
  • Sociaal Zekerheidsrecht

Rechtsgebiedenregister

  • (Jeugd) Strafrecht
  • Slachtofferrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

(Jeugd) Strafrecht
Marieloes Stam is sinds 2016 verbonden aan Kalbfleisch Advocaten en gespecialiseerd in het (jeugd)strafrecht. Voordat zij als advocaat werkzaam was werkte zij jarenlang als griffier bij de rechtbank Amsterdam en de gerechtshoven te Amsterdam en Den Haag. Als griffier heeft zij allerlei soorten strafzaken behandeld: van kantonrechterzaken tot mega strafzaken. Op dit moment behandelt zij onder andere de volgende soorten strafzaken: geweldsmisdrijven, vermogensdelicten, drugszaken en bijstandsfraude. Ook minderjarige verdachten staat zij bij.

Slachtoffer en letselschade zaken
Naast de bijstand aan verdachten, staat Marieloes Stam ook slachtoffers bij. Dit kunnen zowel slachtoffers van strafbare feiten zijn, maar bijvoorbeeld ook slachtoffers van verkeersongevallen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met beklagzaken tegen (sepot) beslissingen van het Openbaar Ministerie om een strafzaak niet te vervolgen (artikel 12 Sv zaken).

Bijstand aan gedupeerden of mogelijk gedupeerden Toeslagenaffaire
Marieloes Stam is onderdeel van de ‘pool’ van advocaten die gedupeerden of mogelijk gedupeerden van de Toeslagenaffaire met de Belastingdienst Toeslagen bijstaat. Zij kan in elke fase van de hersteloperatie toeslagen adviseren en zo nodig procederen.